teisipäev, 19. märts 2019

Viimane nädal - Getrin

Viimane nädal Tenerifel

See nädal tõõtasin ma koos Hollandist toakaaslastega meelelahutuses ja tutvusin uute ja huvitavate mängudega.

Esmaspäeva hommik meelelahutuses algas Aqua Zumbaga, kus hotelli külastajad olid vees ja tantsisid instruktorite, hollandlaste, järgi. Selle kava kokku panek oli nende viimane ülesanne, mis nad pidid läbi viima enne praktika lõppu.
Kui see sai läbi kutsusime me inimesi mängima Sjoelbak'i, mis on pärit Hollandist. Selle mängu jaoks on olemas mängulaud nelja vaoga kuhu vahele sa pead teisest laua otsast proovima litreid libistada. Võidab see, kes kogub mängu lõpuks kõige rohkem punkte. 
Õhtul on esimese tegevusena alati Mini Disco, kus me kutsume väikseid lapsi lava ette platsile meiega koos erinevaid tantse tantsima, osad lapsed oskasid ka kohe kaasa tantsida, sest nad on oma vanematega juba mõnda aega siin hotellis olnud ja iga õhtu tantsimas käinud. Enne Mini Discot õpetasid Hollandlased mulle, kuidas õhupallidest lastele mänguasju valmistada.
Peale Mini Discot algas "Eagle Show", kus naine ja mees näitasid publikule oma uhkeid linde ja lennutasid neid Piano Bar'is ringi. Õhtu lõpus laulis Miguel, meelelahutuse juhataja, erinevaid laule, mille saatel said külastajad tantsima tulla.



















Teisipäev oli jahe päev seega ei olnud palju neid inimesi, kes oleks tahtnud tulla meiega mänge mängima. Ma ei leidnud esimeseks päevaks mütsi ja ma kardan, et ma sain päikese piste, sest mul on juba kaks päeva pea valutanud.
Hommikul toimus moe show, kus kaks naist demonstreerisid kenasid suveriideid, mida saab hotelli esimesel korrusel olevast poest osta. 
Peale seda mängisime me kokteili mängu, kus teisel pool õhuhoki lauda on topsid punktidega ja veega, kuhu sa pead ping pong'i palli sisse põrgatama. Kuna ilm oli jahe siis mängisime me seda hollandlastega kolmekesi, et ma saaks sellegipoolest kõiki mänge enne nädala lõppu läbi proovida ja selgeks õppida.
Piisavalt inimesi ei tahtnud tuule tõttu vees pallimänge mängida, et meeskondi tekitada,  seega me lasime kahel poisil omavahel ilma reegliteta mängida.
Õhtul töötasin ma meelelahutuse asemel restoranis, sest Agnes oli haigeks jäänud ja talle oli asendust vaja.

Esmaspäeva mängukava
Reede mängukava




















Kolmapäeval olin ma koos Migueliga, kes on meelelahutuse juhendaja. Esimeseks mänguks oli Petanca/Frensh balls, kus mängisid kaks meeskonda ja ka mina sain osa võtta, et võrdselt inimesi oleks. Mängu alguses viskab üks meeskondadest platsi peale oranzi pallikese, millele mõlemad võistkonnad peavad oma grupi kuulidega (kas üks või kaks triipu kuuli peal) võimalikult lähedale saama. Mängu võidab see, kes kiiremini piisavalt punkte kogub. Väga tore mäng.
Sulgpalli asemel mängisime me piljardit, sest selle vastu tundsid inimesed rohkem huvi. Igal mängijal on mängu alguses 6 elu, kui sa lööd kuuli sisse teenid sa punkti, kui aga lööd kuulist mööda või ei saa kuuli sisse, kaotad elu. Peale piljardit läksime me õues olevasse ruumi, kus me hoiame mänge ja muud vajalikku, kus Miguel tegeles järgmise päeva mängude nimekirjaga ja arutasime, et mida õhtul teha.
Õhtul tegime me lühikese Mini Disco, sest lapsi oli ainult kaks ja seejärel riietusime Mickey ja Minnie Mouse'iks, sest Miguel oli lõuna ajal pakkunud, et ma peaks kostüümi mahtuma ja lastel oleks kindlasti tore. Minu Minnie pea ei lasknud mul mu silmaaukudest korralikult välja vaadata niiet ülejäänud ajaks oli Miguel mu silmad ja juhendaja. Kostüümid seljas, läksime tagauksest Piano Bar'i ja käisime seal ringi, palju oli lapsi, kes jooksid meid kohe kallistama ja tahtsid pilti teha, veelgi rohkem oli täiskasvanuid, kes kindlasti koos meiega pilti tahtsid saada. Käisime ka korraks restoranist läbi, kus külalistele lehvitasime ja siis ruttu riideid läksime vahetama, et karaokega alustada.




















Neljapäeval oli meil väljasõit mööda Tenerifet ja minu esimene kord näha Põhja Tenerifet, mida kõiks teised juba varem jõudsid külastada. See väljasõit oli täielikult minemist väärt, seal oli nii palju näha ja giidi käest kuulda. Vaated olid imelised ja teed, mida mööda liikusime olid ka väga põnevad, arvestades kui kiirelt meie buss liikus ja kui kitsad olid teed. Mascas sain esimest korda tunda vihma ja see oli millegi pärast nii rõõmu tekitav nagu poleks varem vihma näinud.
Lõuna ajal käisime ühes restoranis söömas, kus kõrval toimud ka degusteerimine. Võtsime prooviks Canarian suppi, mis kui kohale jõudis, pakkus meile nalja, sest see meenutas maitselt ja lõhnalt väga kodust hernesuppi. Kui söödud läksime kõrval ruumi, kus saime proovida banaani veini, mida ostsime ka koju kaasa.

Teide rahvuspark

Meie lõunasöögi restoran

800 - 1000 aasta vanune draakonipuu ja meie

Masca
Uduvihma nautimas

Reedel oli ilus ilm ja esimene mäng oli Petanca, mida tulid väga paljud inimesed mängima. Seejärel mängisime Sjoelbak'i, kus oli ka palju rahvast. Ping pongi ja piljardit mängisid seejärel samad hotelli külastajad, kes olid pärit Šotimaalt ja olid Tenerifele tulnud ühe mehe juubelit tähistama. Reedene päev läks meelelahutuse koha pealt kindlasti korda, sest paljud inimesed võtsid tänu päikselisele ilmale mängudest osa ja hommikune vahetus sai otsast otsani tööga täidetud.
Õhtul oli tööl neli inimest seega ei olnud kellelgi eriti midagi teha, sest kaks inimest tegid juba vajaliku töö ära. Alguses tegime Mini Discot lastega ja peale seda algas "Jukebox", mis tähendas seda, et külastajad said paberi, kuhu peale nad kirjutasid oma soovi loo ja meie lasime seda arvutist. Kes tahtis sai nende saatel tantsida, kes laulda.

Laupäeva hommik oli mul vaba, seega ma käisin kõrval hotellis päikest võtmas kuni ilm läks liiga tuuliseks ja suundusin tuppa kohvreid pakkima. Õhtul pidin ma restorani tööle minema, sest restorani ülemus Jose ütles, et laupäeva õhtu tuleb kiire ja neil on abi vaja. Kui ma kohale jõudsin ütles Juan ja Dulce, et neil on sel õhtul alla 100 inimese tulemas seega, mulle pole tööd anda. Olin tund aega pisemate ülesannetega abis ja seejärel lubati mul tuppa tagasi minna ja edasi pakkida, sest nad saavad ise hakkama. Enne aga kui ma üles läksin jätsin ma Rolandoga hüvasti, kes on restoranid nõudepesija. Minu tulemisest saadik on ta minuga nii tore olnud ja alati kui ma tööle tulen või talle nõusid viisin siis ta laulis mulle või küsis kuidas mu päev on möödunud. Ta on kindlasti üks neist mitmest mitmest inimesest, keda ma sellelt reisilt igatsema jään.

Rolandoga

Pühapäeva hommikul toimusid veel viimased pakketööd enne kui buss meile Albatrosi ette järele pidi tulema. Buss lasime me muusikat ja rääkisime kui vähe või kui palju keegi koju tagasi tahab minna.
Stockholmi jõudes tuli hõmad kokkupoole tõmmata ja lendu oodates nägin üle pika aja lumesadu.
Eestisse jõudsime 23:00 ajal õhtul ja jäime oma shuttle bussi ootama. Bussijuhiga kohtusime kuskil 40 minutit hiljem aga Tallinnast liikuma saime ligi 2 tundi hiljem, sest soomlaste lend hilines. Tartusse jõudsime me kuskil pool 4 öösel.

Super seltskond!

Jään Tenerifet ja seal kohatud toredaid inimesi kohutavalt igatsema ja ma olen rõõmus, et ma sattusin sinna nii vahvate inimestega, kellega sain seal tundma õppida ja keda saan edaspidi ka kooli peal kohata ja kontakti hoida.

Getrin

Neljas nädal - Getrin

Neljas nädal Tenerifel

Tagasi tulek Tenerifele ja viimane nädal restoranis enne meelelahutusse üle minemist.

Esmaspäeval jõudsin hilja õhtul taksoga tagasi hotelli, pakkisin üksikud asjad lahti ja läksin magama.
Teisipäev oli mul vaba seega sain välja puhata ja käisin San Blasis suveniire ostmas ja ringi vaatamas, sest ilm oli ilus. Tagasi jõudes läksin Pool Bar'i töökaaslast tervitama. Õhtul toimus Piano Bar'is "Snake Show", kus külalised said suure mao, Fluffy, kätte võtta ja temaga koos pilti teha.

Albatros 
Fluffy
Mina Fluffyga

Kolmapäeval töötasin suuremas osas Pool Bar'is, kus Maria õpetas mulle täpsemalt kuidas kassat kasutada ja mida mul rohkem teada oleks vaja ja mina näitasin talle kuidas paremini nuge ja kahvleid salvrätiku sisse voltida, et see alati lahti ei tuleks. Mariaga on alati tore koos töötada, sest ta seletab ülesandeid ja ei pane sind tegema töid, mida sa oled juba mitu korda teinud vaid annab sulle võimaluse uusi asju proovida. Sel päeval õpetas ta mulle ühe variandi kuidas teha "Sex on the beach" kokteili, sest see on üks lihtsamaid ja seda tellitakse palju. Selleks sa paned klaasi jääd, lisad viina, siirupit (punast) ja valad peale apelsini mahla.
Õhtul ei olnud restorani ülemusel mulle ülesandeid anda niiet ta pani mind oma kontorit mopiga pesema. Kui see sai tehtud oli piisavalt nõusid kogunenud, et mind poleerima saata.
Peale tõõpäeva käisime koos toakaaslastega all Piano Bar'is karaoke õhtul.

Kastme valik ja siltide panemine

Neljapäeval töötasin koos Agnesega restoranis kuni toimus tuleohutusõpe ja kõik töötajad saadeti hotelli ette kogunema. Peale seda läksin ma tööle Pool Bar'i ja panin enne vahetuse lõppu restorani uued toidusildid paika.


Nädala lõpuni olid mul tavalised restorani tööpäevad, kus täitsin samu ülesandeid, mis ülejäänud nädalatel. Reedel käisin Piano Bar'is koos Juan'i ja Enrique'ga koristamas ja mopiga põrandaid pesemas.
Laupäeval töötasin korda mööda restoranis ja Pool Bar'is. Maria näitas kuidas sealset kohvi masinat kasutada, sest see erines natuke neist, mida olen Eestis restoranides kasutanud. Maria kiitis mind ja ütles, et ma sobin Pool Bar'i väga hästi, sest ma õpin ja reageerin kiirelt, mis on seal oluline, sest paljud külastajad saavad sealt tasuta jooke ja käivad seal seetõttu tihedalt.
Õhtul oli Piano Bar'is "Parrot Show". Need papagoid olid nii ilusad ja oskasid väga huvitavaid trikke. Lastele väga meeldis ja kõik kogunesid esiritta, et neid lähedalt vaadata.

"Parrot Show"

"Beebi papagoi"

Pühapäev möödus kiirelt ja sündmusetult. Peale tööd sain kokku Hele-Liisi ja Agnesega ja seejärel läksime koos teiste tüdrukutega restorani Esme sünnipäeva tähistama.

Paella mereandidega - imehea roog

Päikeseloojang Tenerifel

Getrin

Kolmas nädal - Getrin

Kolmas nädal Tenerifel

Kolmandal nädalal olin ma neli päeva tööl ja lendasin seejärel neljaks päevaks Eestisse.

Esmaspäeval sain lisaks restoranis töötamisele olla ka õues Pool Bar'is, kus põhiliselt tuli külastajatele teha jooke, tegeleda kassaga, vajadusel voltida kahvleid ja nuge salvrätikutesse ja lõuna ajal kontrolllida, et kõiki toite oleks piisavalt alles, et külastajad saaksid neid endale võtta. 
Vahetasin Agnesega töötunnid ära, et ma saaksin õhtul Šotlastega õhtusöögile minna, sest algselt pidin ma ise õhtuses vahetuses olema. Õhtusöök nendega oli imetore ja me rääkisime kokku üle kahe tunni. Mingi hetk ühines meiega ka hotellis tõõtav IT mees, kellega ma ka reisi jooksul heaks sõbraks sain ja kellega tihti mööda minnes juttu ajasin.
Esmaspäeval ostsin ka lennupiletid Eestisse ära, et ülemusele täpne info edasi anda.
Õhtul ühines meie korteriga uus tüdruk Soomest, kes hakkas hotellis tööle administraatorina.

Õhtusöök šotlaste ja IT mehega

Šotlased, restorani vanemtöötaja Rafi ja Agnes


Teisipäev oli mul vaba seega ma läksin hommikul kõrval hotelli, Albatros, et John koos oma naise ja tema sõbrannaga tagasi Šotimaale saata. Nendega taksot oodates tutvusin ühe toreda noormehega, kes oli ka neid saatma tulnud ja ütles, et ta töötab Golf Plaza hotellis administraatorina. Edasipidi me alati tervitasime ja suhtlesime üksteisega kui töö ajal või vahel kokku sattusime.
Peale šotlaste ära saatmist läksin ma Las Chafirasesse, et endale Eestisse minekuks käsipagasi kohver osta.

Tuuline nädal Tenerifel


Kolmapäev ja neljapäev olid sarnased tööpäevad, kus ma hommikul töötasin restoranis. Koristasin seal laudu, poleerisin ja viisin nõusid pessu, panin toitudele silte, korrastasin terrassi ja pesin tuhatoose ja soola-pipra topse. Lõuna ajal aga läksin õue Pool Bar'i, kus ma oma vahetuse lõpuni olin kellelgi abis.
Pool Bar'is töötamine oli väga lõbus ja palju vabam kui restoranis, sest baaris oli rohkem võimalust inimestega suhelda, isegi kiirel ajal. Aegamisi hakkas mulle ka keerulisemate jookide tegemine ja kassa kasutamine selgeks saama, mis tegi teiste töötajate aitamise palju lihtsamaks.

Kohv kondenspiima ja piimavahuga


Reede hommikul viisid Samuel ja Raigo mind rendiautoga lennujaama, et ma ei peaks endale taksot hakkama tellima. Ees oli pikk päev, sest pidin lendama kõigepealt Helsinkisse, sealt rongiga sadamasse, sealt laevaga Tallinnasse ja siis bussiga Tartusse. 

Otsapidi Soomes, nii külm..
Kihte kohe mitu korda rohkem kui Tenerifel





















Nädalavahetus Eestis oli väga tihe ja väsitav aga olin tänulik, et mulle võimaldati sinna minek.

Getrin

esmaspäev, 18. märts 2019

Teine nädal - Getrin

Teine nädal Tenerifel

Teine nädal oli väga kiire ja juhtus palju.

Esmaspäeval oli mul tavaline tööpäev restoranis, kus koristasin laudu, poleerisin nõusid ja tõin nõusid juurde. Õhtul sain aga lisaks restoranis olemisele proovida ka baaris töötamist, sest sealsel töötajal oli rahvarohkuse tõttu abi vaja. Tegelesin jookide valmistamisega ja Maria tegeles kassaga.

Lennukid maanduvad üle meie hotelli


Teisipäev ja kolmapäev olid mul vabad seega kasutasin seda aega, et käia Playa de las Americas. Seal oli linna vahel palju puid ja lilli, mis andis rohelust ja värvi juurde. Õhtuti istusin teiste eestlaste rõdu peal, rääkisime tööl toimuvast ja veetsime üksteise seltsis aega.
Kolmapäeva hommikul kutsus meie ülemus meid graafikust rääkima, et me saaksime endale ise vaba päeva valida ja me otsustasime järgmise nädalavahetuse kasuks, et saaksime koos teiste eestlastega Põhja Tenerifet minna avastama. Õhtul läksime lähedal asuvasse Aberdeen'i restorani sööma, kus olid väga toredad töötajad ja imehea söök.


Playa de las Americas

Siam Mall
Plakat ühes Inglise söögikohas

Aberdeen'i restoran Golf del sur'is


Neljapäeval oli sõbrapäev aga see ei alanud nii nagu ma oleks oodanud. Sain kodust ebameeldivaid uudiseid, mistõttu pidin hakkama tööpäevade vahel otsima lennupileteid Eesti ja tagasi. Seejuures pidin saatma ka vajalikud kirjad ja rääkima ülemustega, et lennupäevi vabaks saada.
Tööpäev ise möödus tavapäraselt toitudele siltide panemise, ja laudade koristamisega. Valentini päeva puhul vahetasime me restoranis kõik laudlinad punaste ja hõbedaste vastu välja, panime lauale pikad küünlad ja puistasime sädelust.

Nädala lõpuni oli mul tavalised tööpäevad hommikust õhtuni, kus ma panin silte, koristasin laudu, poleerisin, puhastasin masinaid ja korrastasin terrassi.
Nende kahe nädalaga olin ma kolme Šotimaalt pärit külalisega väga lähedaseks saanud, seega nad alati küsisid kuidas mul läheb ja õppisid eesti keelseid sõnu. Nädala lõpus kutsusid nad aga mind endaga esmaspäeval sinna samasse restorani õhtust sööma, sest see oli nende viimane päev seal.

San Blas

Bowling

Getrin

Minu viimane nädal Tenerifel

Viimane töönädal oli tunduvalt pingevabam kui varasemad. Koos kahe vaba päevaga töönädala jooksul, andis see nädal rohkem võimalust ilma nautimiseks ja puhkamiseks.

Sai nauditud lähedal asuvat pannkoogikohviku hõrgutisi. Fantastilise vaatega restoran pakkus naudingut kõhule ja silmale, sest lähedal asuv jahisadam ja rannapromenaad fantastilise päikesepaistega oli meeli kütkestav.



Automaailmas sai ka ennast täiendatud. Esmaspäeval sain laiali lamutada ühe avarii üle elanud Peugeoti. Päris põnev katsumus. Sellest tööst võtan kaasa endaga teadmise, et mitte kunagi ei paigalda ma oma autole sportlikumaks muutvaid liiste ega stangesid, sest hilisemad remonttööd teeb see tunduvalt raskemaks. Tunnen kaasa inimesele, kes selle auto pärast uuesti kokku peab panema.


Kolmapäev ja reede möödusid rahulikumal toonil. Kokkuvõtvalt võin öelda, et tegin mõlemal päeval ühe hoolduse. Kiire õli ja filtrite vahetus ning mugavusseadmete töökorra kontroll ning olidki päevad õhtusse jõudnud.

Olen äärmiselt tänulik nendele neljale inimesele, kes mind viieks nädalaks oma hõlma alla võtsid. Raske on keskkonnas, kus ühegi inimesega otse suhelda ei saa. Põnevust lisas asjaolu, et peamine suhtlus toimus enda leiutatud viipekeeles ja keerukamad fraasid said edastatud suurejoonelise tehnikasaavutuse google translate abil.

Jään ootama peatset taaskohtumist oma kolleegidega Tenerifel. Soovitan kõigil, kel võimalust ja tahtmist, võtta ette reis Euroopasse praktikale, sest sellega saab hakkama ka minusugune kodukana.

laupäev, 16. märts 2019

Esimene nädal - Getrin

Esimene nädal Tenerifel

Mina olen Getrin Laanesoo, turismikorralduse esimese aasta õpilane. Projekti kaudu võeti mind vastu Muthu Golf Plaza hotelli restorani ja meelelahutusse.

Esimene nädal Tenerifel oli väga põnev aga samas ka väga võõras.
Me jõudsime oma hotelli hilja õhtul ja meid saadeti esimeseks ööks asendustuppa, sest meie õige tuba ei olnud meie tulekuks veel valmis.

Saabumine öösel

Esmaspäeva hommikul ärkasime me varakult, et minna politseijaoskonda, kus meil oli vaja mõned paberid korda ajada. Veider oli näha kuidas inimesed hakkasid juba tunde enne jaoskonna avanemist järjekorda kogunema, et esimeste seas sisse saada. Me ootasime jaoskonna ees üle tunni ja peale seal lõpetamist käisime veel teises ametikohas. Esimene päev oli kõigi jaoks vaba, et tutvuda oma uute töökohtadega ja saada aimu, et kuidas edasine töökorraldus välja hakkab nägema. Kuna mina ja kaks teist eestlast töötame kõik samas hotellis siis tagasi jõudes tehti meile hotelli peal tuur, et näidata, kus me oma tööpäevi veetma hakkame. Samal päeval saime ka endale tööriided, nii õhtusteks kui ka hommikusteks vahetusteks. Peale tuuri pidime me oma asjad kokku pakkima ja kolisime ümber töötajate korterisse, kus me hakkasime elamist jagama hollandlastega, kes ka Golf Plaza hotellis töötasid.

Muthu Golf Plaza


Vaade meie rõdult

Teisipäev ja kolmapäev olid mul vabad seega kasutasin seda aega, et käia koos teiste eestlastega ümbruskonnaga tutvumas.

Külastasime Wok restorani Las Chafirases

Golf del sur


Nädala lõpuni olime me Agnesega korda mööda vahetustega tööl ja õppisime sealsete töötajate kõrvalt, mida me tegema peame hakkama. Kuigi restorani ülemus oskas väga hästi inglise keelt siis teised restorani töötajad mitte, seetõttu esimestel päevadel oli palju töötajate järel käimist ja tuli proovida kuidagi hispaania keelest ja käte liigutustest aru saada.
Kuna mind ja Agnest võeti vastu ka meelelahutusse, mida ma tahtsin ka kindlasti proovida, siis läksin selle kohta küsima Leylalt, kes tegeleb hotelli töötajatega. Ta ütles, et on suur võimalus, et me tegelikult ei saa sinna üldse minna aga, et ta annab endast parima. Järgmisel päeval kutsuti meid restorani juhataja kabinetti. Ülemus oli mu peale pahane ja heitis ette, et ma olin soovinud meelelahutust proovida. Küsis minult, et kas midagi juhtus või kas mulle ei meeldi seal, mis oli minu jaoks ülekohtune, sest ma tahtsin lihtsalt teada, millal ma saan meelelahutust proovida. Meid oldi sinna vastu võetud ja paluti ka sobilik rõivastus kaasa võtta.

Getrin

neljapäev, 14. märts 2019

Viimane nädal

Viimane nädal

Kätte oli jõudnud viimane nädal mis läks nagu nipsuväel. Kuna toimus karneval Tenerifel oli nädalasees üks vabapäev mida kasutasin puhkamiseks ja viimase päikse võtuks. Järgmine päev läks töö edasi.

Kolmapäev

Kolmapäev vahetasin autol esimesi  ja tagumisi laagreid milleks kulus tervepäev, kuna laagrid olid oma pesas nii kinni, et neid pidi välja pressima üsna pikalt. Kokkupanek läks sujuvalt ja kiirelt. 



           


Reede

Oligi kätte jõudnud reede, viimane päev töökohas. Aitasin viimast korda uksi avada ja lippe välja panna. Kui teatasin hommikul ülemusele, et mul on viimane päev muutus tema hommikune rõõmus naeratus, suunurgad vajusid alla koos õlgadega. Peale seda ta teatas kõigile kes töötasid seal, et mul on viimane päev ja teised muutsid mu viimase päeva veel paremaks. Viimasel päeval sain ma vahetada autol radiaatori ja hooldada väljalaske kollektorit. Päev lõpp oli kätte jõudnud sain omale Wheeler Dealeri nr lauuad ja kleepsud. Parim asi oli see kui sain sõita ferrariga.
Ära minnes ütles ülemus, et Head suhted ja tuttavad ei kao elust kunagi, ükskord kohtuvad nad uuesti. 

 Nädalavahetus

Laupäev pakkisin asju kokku Eestisse tagasi lennuks mis võttis päris kaua aega. Pühapäeva hommik tõusin vara, et istuda viimast korda rõdul ja nautida viimaseid tunde Tenerifel. Sõites kõik koos lennujaama meenutasime esimest õhtut kui sõitsime oma hotelli. Esimene lend viis meid Stockholmi sealt edasi Eesti.
Eestis tervitas koheselt meid lumi mis tekitas tunde, et olen koju jõudnud. Lennujaamast välja saades hakkas mõneajapärast tugevalt tuiskama mis oli samas ebameeldiva kui ka hea. Koju jõudes vajusin magama ära, et järgmine päev kohvrid lahti pakkida. Kuid see venis 2 päeva edasi kuniks tuli tuju kohvrid lahti pakkida. 
Seltskond kellega me koos reisisime ja olime on parim seltskond mis kunagi olnud on. Kuigi me käisime kõik koos harva väljas, said kõik omavahel suurepäraselt hästi läbi. See on seltskond kellega läheks teinekordki reisile või veedaks aega. Loodetavasti suhtleme kõik omavahel edasi.