teisipäev, 4. veebruar 2020

Kristiina esimene nädal Tenerifel.

Tere!
Minu nimi on Kristiina Org ja olen Tartu Kutsehariduskeskuse kondiitri eriala õpilane. Sain osa võtta Erasmus+ õpirände programmist, mis toimub Tenerifel.

3. veebruar alustasin koos teiste õpilastega kell 06:00 Tartust sõitu. Tallinnast läks lennuk kell 10:00. Ühtlasi oli see minu esimene lend. Tallinnast Oslosse minek sujus hästi. Kuid sama ei saa Oslo-Tenerife kohta öelda. Tenerifele jõudsime veidi enne südaööd, kus ootas bussijuht, kes meid hotelli viis. Põgusalt tutvusime ka oma tugiisikutega.

Esimene  päev algas varakult. Pidime hotelli ees kokku saama kell 06:40, et minna dokumente korda ajama ja ettevõtetega tutvuma.
Me ei leidnud alguses mu ettevõttet ning Rebeka pidi helistama ja küsima üle. Kohale jõudes pidi süda natuke saapa säärde vajuma, sest mõttes ette kujutatud armsa ja väikse pagariäri asemel olime sattunud kohta, mis pigem kuuluks remonditöökojale. Mind ja Rebekast võttis üks vanem naisterahvas. Ka enesetunnet ei teinud paremaks see kui saime teada, et mitte keegi seal inglise keelt ei kõnele.

Hotelli jõudes otsustasime osade õpilastega sööma minna. See on lihtsalt uskumatu kui odav on siin väljas söömas käia ja Siinset klienditeeninduse kultuuri ei anna Eesti omaga võrrelda. Leidsime ka mõne toidupoe, mis oli turistidele. Hindasid nähes ei tahtnud sealt midagi osta. 

Esimene päeva puhul lubati mul tund aega hiljem praktikale minna. Muidu algab tööpäev 06:30. Positiivne oli see, et meie kõigi kolme õpilase töökohad on lähestikku. E